100% mulesing free

Mulesing, hvad er det?
Merinofår som opdrættes i Australien og New Zealand, er af klimatiske årsager særligt i risiko for at blive angrebet af spyfluer. Spyfluerne stortrives i områder hvor det ofte regner og de sætter sig typisk i fårets hudfolder, hvor der er varmt og fugtigt, hvilket typisk er omkring anus og genitalområdet.

Her har de helt optimale forhold, til at ligge deres larver. Larverne kravler ind under huden på fåret, hvorfra de spiser fåret levende. Fåret får en alvorlig betændelses tilstand og kan i værste fald dø af det. Ved optimale høje temperaturer er dette et stort problem, da larverne herved kan formere sig voldsomt hurtigt.
Hvorfor anvendes Mulesing?
Mulesing er en metode som er opstået, med et ønske om at skåne fåret, fra denne yderst pinefulde tilstand. Mulesing i sig selv, er dog en smertefuld oplevelse for fåret.

Ved Mulesing fjerner man det område på fåret, som bliver angrebet af spyfluer. Dette skæres væk med en skarp kniv eller en saks og indgrebet foregår uden nogen form for bedøvelse. Sårene efter indgrebet, bliver ikke behandlet yderligere og bliver overladt til at hele af sig selv. Når såret er helet og der efterfølgende er dannet arvæv, vil der ikke kunne gro uld i det pågældende område, der derved ikke længere har hudfolder som fluerne kan sætte sig i.
Hvor anvendes Mulesing?
Mulesing accepteres fortsat i landbrug med konventionelt husdyrhold og disse landbrug, har deres fysiske placering i Australiens allermest regnfulde regioner. Avlerne i Australien er naturligvis også motiveret til at finde en alternativ behandling af problemet, for at undgå at udsætte fårene for Mulesing, men metoden bruges stadig mange steder.

Det Største marked for australsk uld er Kina. Uldtekstilerne bliver dog i sidste ende, hovedsagelig afsat til europæiske forbrugere. Udvalgte lande, blandt andet Sydamerika har allerede udviklet love og kontrolsystemer for økologisk landbrug, der imødekommer kravene på deres primære markeder, herunder Europa og USA. Sydamerika producerer i dag den største mængde uld, fra kontrolleret økologisk landbrug, som er baseret på EUs-direktiver om økologisk landbrug.
Alle garner listet i denne kategori, er 100% Mulesing fri

Filtrer produkter
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.